SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Trygg fäktning

”En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

 

För att vi ska få en trygg idrottsmiljö behöver vi arbeta utifrån den värdegrund som idrottsrörelsen gemensamt kommit fram till. Den omfattar de fyra grundpelarna:

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel”

https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott

 

 

GFK:s värdegrund

Göteborgs Fäktklubb skall vara Sveriges ledande fäktklubb för alla åldrar. Elitfäktare, motionärer, ungdomar, barn, nybörjare, vuxna – alla ska bemötas med samma respekt, ges uppmärksamhet och förutsättningar att utvecklas utgående från sina ambitioner. 

 

Vi vill:

- Skapa en klubb där alla är välkomna, där alla blir sedda och känner gemenskap

- Ge varje fäktare möjlighet att utvecklas utgående från sin egen vilja och ambitioner

- Göra fäktning till en tillgänglig idrott som fortsätter hela livet

[Ur GFK:s verksamhetsplan]

 

 

 

Idrott ska vara en plats att känna sig trygg och ha roligt på. Ändå finns det personer, både barn och vuxna, som inte känner så. Ibland kan det vara svårt att förstå varför. Men om du tycker att det är jobbigt, att något tar emot eller att du inte känner dig trygg i din förening, på träningen eller tävlingen är det någonting som är fel. GFK har en utsedd kontaktperson för Trygg Fäktning, Cornelis Sundlöf, cornelis.sundlof@goteborgsfk.se

 

 

Andra resurser går att hitta på länkar nedan

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen