SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Vad är fäktning?

Fäktning har funnits med på OS-programmet sen det första moderna olympiska spelen. I fäktning kan man tävla i tre olika grenar - där reglerna varierar något. Kolla gärna videon nedan.

- FLORETT -
Bålen som träffyta. Här handlar det om att ha initiativet för att få poäng, genom att attackera din motståndare, eller förstöra din motståndares anfall. Floretten är ett stötvapen, vilket betyder att du bara får poäng när spetsen träffar den giltiga träffytan.


- VÄRJA -
Hela kroppen är träffyta, och du behöver inte ha något initiativ. Så länge du träffar motståndaren så får du poäng. Precis som floretten är värjan ett stötvapen där det är spetsen som ger poäng.


- SABEL -
Sabel är ett huggvapen, där träff med hela klingan ger poäng. Du får träffa från midjan och uppåt. Precis som i florettfäktning gäller det att ha initiativet för att kunna få poäng.


Om du letar efter en fäktklubb, men inte har möjlighet att träna/testa på hos oss i Göteborg så kan du hitta mer matnyttig information hos Svenska Fäktförbundet.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen