Framflyttat: Junior-SM i Göteborg 21-22 mars 2020
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Bli medlem i Göteborgs Fäktklubb
BLI MEDLEM
Fäktning är en sport med många ansikten och GFK är en av landets äldsta och mest framgångsrika klubbar. Hos oss finns träningsmöjligheter för ALLA, oavsett ålder och ambitionsnivå.

Fäktning är en rolig sport med många ansikten – och sporten passar de flesta. Man tränar smidighet, psyke, styrka, snabbhet och koncentration. På Göteborgs Fäktklubb tränar man med några av landets bästa tränare och blir dessutom en del av en av Sveriges mest framgångsrika idrottsklubbar genom tiderna.


Göteborgs Fäktklubb håller till i stadsdelen Masthugget-Linnéstaden i Göteborg. Här har vi stora och fräscha lokaler som är väl anpassade för vår verksamhet.


Vi har en stor och mycket aktiv barn- och ungdomsverksamhet, ett elitprogram med många landslagsfäktare och flera olika grupper för vuxna nybörjare och motionsidrottare. 

Våra tränare tillhör landets främsta och har tillsammans över ett decennium som förbundskaptener på meritlistan. 


GFK har varit bästa klubb på Ungdoms-SM inte mindre än tio gånger de senaste tolv åren.  

I våra nybörjarkurser får du låna all utrustning som behövs och behöver endast ta med långa träningsbyxor, t-shirt samt inomhusskor.


Vi anordnar företagsfäktning, möhippe- och svensexefäktning. Inga förkunskaper krävs och vi har utrustningen som behövs! 

Lediga platser kvar i våra kurser - boka denna vecka
2020-09-03 13:52
Det finns fortfarande ett par platser kvar i tre av våra kurser som drar igång nu i september. Vi har därför förlängt anmälningstiden ett par dagar så att den som är intresserad skall kunna anmäla sig här på hemsidan. 
Detta gäller följande kurser/grupper: 

 • Fäktskolan på onsdagar kl 16:00-17:00 (för barn i åldern 7-10 år).
 • Barn-och-föräldrafäktning på söndagar kl 11:00-12:00 (för barn i åldern 5-6 år och en förälder).
 • Nybörjarkursen för vuxna och studenter på måndagar kl 20:00-21:15 (för alla över 15 år).
Klicka på länken för att komma till bokningssidan: 


ÖPPET HUS PÅ GFK - 4 TILLFÄLLEN I AUGUSTI
2020-08-16 23:21
Fäktning är sporten du bara måste testa. Nu har du chansen vid inte mindre än fyra tillfällen under augusti 2020. Välkommen!
I år bjuder vi på inte mindre än FYRA st Öppet Hus på GFK. Detta är ett grymt tillfälle att testa en fantastisk och utvecklande idrott. Man behöver inte föranmäla sig, men vi är noga med att inte vara fler i lokalen än Folkhälsoinstitutet rekommenderar. 

 • Onsdagen den 19 augusti kl 16:00-18:00
 • Söndagen den 23 augusti kl 14:00-16:00
 • Onsdagen den 26 augusti kl 16:00-18:00
 • Söndagen den 30 augusti kl 14:00-16:00 
Våra Öppet-Hus-Tillfällen är till för alla som är intresserade oavsett ålder. Det är bra att ta med sig gymnastikskor för inomhusbruk, en t-shirt och ett par shorts eller långa träningsbyxor. 
För mer info, ring oss på 031-140910 eller 0702-708774. Man kan också maila på goteborgsfk@gmail.se. 
Alla höstens kurser öppna för anmälan
2020-08-16 23:00
Under de kommande två, tre veckorna drar vi igång alla våra kurser och träningsgrupper. Glöm inte att anmäla dig! Vissa grupper är redan fullbokade.
Under vecka 34 drar vi igång den ordinarie träningen för våra tävlingsfäktare. I vecka 36 smäller det dock ännu högre när alla våra fäktskolor drar igång samtidigt som vuxenkursen och motionsfäktarna kör igång. 

Om du inte redan anmält dig till höstens kurser är det hög tid! Vi närmar oss säsongsstarten med raska steg. Klicka på knappen "BLI MEDLEM" och välj din kurs. 

Två nyheter för i år är att vi öppnar en ny fäktskolegrupp i Hovås och en grupp för Barn- och Föräldrafäktning inne på huvudkvarteret i Masthugget. Båda dessa grupper har redan börjar fyllas upp så vänta inte för länge om du är intresserad. Det går att läsa mer om grupperna under menyn "BARN". 

Om du har frågor eller funderingar kring vilken kurs som passar dig eller ditt barn bäst, ring oss på 031-140910, maila till goteborgsfk@gmail.com eller läs mer om de olika kurserna i menyerna ovan. 
Höstens kurser öppna för anmälan
2020-06-29 22:48
Nu är anmälan öppen för de flesta av höstens kurser. För ett par av fäktskolegrupperna öppnar anmälan först den 15 juli för att alla som gått Fäktskolan i vår skall få en chans att återanmäla sig.
GFK "smygöppnar" redan nu möjligheten att anmäla sig till ett urval av höstens kurser. I första hand gäller detta alla som är intresserade av våra nya grupper: Fäktskolan i Hovås och vår grupp för Föräldra-barn-fäktning. 

Inför säsongen 2020-2021 har GFKs tränarstab i samråd med styrelsen gjort ganska stora förändringar av utbildningsprogrammet. Alla som är en del av verksamheten har blivit erbjudna platser i våra nya grupper och utöver detta startar vi två nya grupper. 

Dels startar vi en filial i Hovås (Hovåsskolans gymnastiksal) som kommer att köra en fäktskolekurstorsdagar kl. 17-18 för barn mellan 7 och 10 år, och dels startar vi en grupp för barn i åldern 5-6 som tillsammans med en förälder (eller annan vuxen) kan träna fäktning tillsammans med en av våra landslagsfäkare, Linn Löfmark,söndagar kl 11-12

Båda dessa grupper är nu öppna för anmälan. Antalet platser är ganska begränsat och det är först till kvarn som gäller. 

Andra grupper som vi öppnat för anmälan är de som riktar sig till vuxna, studenter och ungdomar från 15 år. Vår populära vuxenkurs på måndagskvällar kl 20-21.15 är öppen för nya anmälningar, så även vår grupp för motionsfäktningtisdagskvällar 20-21.30 (ungdom, student, vuxen). 

Som alltid kan man, oavsett tid på året, boka enskilda lektioner eller lektionspaket med våra tränare. Detta gäller både barn/ungdomar, studenter och vuxna. Ett lektionspaket är en väldigt bra möjlighet att snabbt lära sig fäktningens grunder och efter en sådan lektionsserie kan man ofta börja i en träningsgrupp som passar ens ålder och ambition på ett väldigt smidigt sätt. 

Den 16 juli öppnar vi upp anmälan för de olika grupperna i Fäktskolan på Fjärde Långgatan 48. Vi kommer till hösten att, förutom den nya gruppen i Hovås, ha tre olika fäktskolegrupper; Tisdagsgruppen (kl. 16-17), Onsdagsgruppen (kl. 16-17) och Söndagsgruppen (kl 15-16).

Vi ser fram emot en ny spännande och rolig säsong och emot alla både nya och gamla fäktare. Tillsammans gör vi GFK till Sveriges Bästa Fäktklubb! 

ANMÄLAN TILL HÖSTENS KURSER GÖR DU: HÄR

Klubbmästerskapsveckan är avgjord
2020-06-18 10:49
Ett urval av Mästerskapsveckans medaljörer.

Egentligen drog vi ju ut på det i två veckor, men men...

Ikväll avgjordes klubbmästerskapet för seniorer, juniorer och kadetter. De färska klubbmästarna heter Simon Rizell och Miriam Schreiber.
Miriam lyckades tämligen ohotad ta hem damklassen. Simon fäktade starkt hela kvällen och tog sig med stora siffror till finalen där han besegrade Johan Wertsén med 15-8. 

Då Miriam fortfarande är junior lyckades hon vinna även här. Malte Westesson vann herrklassen efter att ha tagit sig till kvartsfinal i huvudtävlingen.

På kadettsidan blev Axel Cedergren och Maria Jechil klubbmästare.

Tidigare hade vi ju även KM i U13, U15 och lag.
Lagtävlingen vanns i ganska dominerande stil av The Boys. The Boys lyckades dessutom undvika pressfotograferna... laget bestod av Sebastian PerssonMalte Westesson, Axel Cedergren och Douglas Tönnberg.

I klassen U15 blev Kaj Marinov klubbmästare efter en välfäktad final mot Ture Westesson. I damklassen segrade Siri Eklöf.

I vårt yngsta mästerskap, U13, som fick äran att inleda KM-veckan gick Jacob Goldman hela vägen, och vann en rysare till final mot Elvis Moholi. Siri Eklöf blev dubbel klubbmästare då hon vann även här.

Men framförallt var det kul med en stor uppslutning och många bra matcher. Det lovar gott inför framtiden.

Grattis till alla - och en glad sommar!

Medaljörer KM 2020:

Herrar seniorer:
1. Simon Rizell
2. Johan Wertsén
3. Sebastian Persson 
3. Martin Roth Kronwall

Damer seniorer:
1. Miriam Schreiber
2. Maria Jechil
3. Siri Eklöf

Herrar Juniorer:
1. Malte Westesson
2. Axel Cedergren 
3. Eimer Ahlstedt

Damer juniorer:
1. Miriam Schreiber 
2. Maria Jechil
3. Siri Eklöf 

Herrar kadetter:
1. Axel Cedergren
2. Isak Kvernes 
3. Ture Westesson 

Damer kadetter:
1. Maria Jechil
2. Siri Eklöf 
3. Ebba Olsson

Herrar U15:
1. Kaj Marinov
2. Ture Westesson 
3. Björn Samuelsson

Damer U15:
1. Siri Eklöf
2. Amy McCoy 
3. Helen Su

Herrar U13:
1. Jacob Goldman 
2. Elvis Moholi
3. Thomas Rienäcker 

Damer U13:
1. Siri Eklöf 
2. Amy McCoy 
3. Helen Su

Klubbmästerskapsveckan är snart här!
2020-05-20 16:17

Då vi inte kan tävla på annan ort så har vi bestämt oss för att hålla klubbmästerskap. Det är en kär gammal tradition som tyvärr inte genomförts regelbundet de senaste tio åren. Men nu är tävlingarna tillbaka - och detta i ett skede då klubben är betydligt större än tidigare. Vi kommer därför att ägna en hel vecka åt klubbmästerskapen.


Eftersom situationen med Covid-19 är som den är så måste vi tyvärr begränsa antalet platser, samt be föräldrar och övriga supporters att stanna hemma. Vi kommer att göra vårt bästa för att livestreama alla tävlingar på klubbens interna Facebooksida.


Det kostar ingenting att vara med - men eftersom platserna är begränsade är det först till kvarn som gäller för att vara med. Anmälan sker i kommentarsfältet på Facebooksidan, eller på klassisk papperslapp på klubbens anslagstavla.


Tänk på att ange till vilken/vilka klasser ni anmäler er i kommentaren. Om man anmäler ett lag så ska BÅDE lagets namn och dess lagmedlemmar anges.


Schema

 • Måndag 8 juni, start kl 17. Klubbmästerskap för U13 (Födda 2007 eller yngre) Antal platser: 25 st
 • Tisdag 9 juni, start kl 17. Klubbmästerskap för lag. Laget måste bestå av minst 3, max 4 fäktare. Det står klubbens medlemmar helt fritt att bilda och anmäla lag. En lagmedlem får som yngst vara född 2009. Max antal lag: 8 st.
 • Torsdag 11 juni, start kl 17. Klubbmästerskap för U15 (Födda 2005 eller senare). Antal platser: 25
 • Onsdag 17 juni, start kl 18.30. Klubbmästerskap seniorer, U20 och U17. Mixad klass, separat prisutdelning. Antal platser: 36 st. 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper