SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Våra tränare
GFK-fäktarna Patricia Gilljam och Ester Schreiber (båda landslagsfäktare) tillsammans med klubbens båda huvudtränare, Martin Roth Kronwall och Henrik Lundegard
GFK tillhör landets äldsta och alltjämt aktiva idrottsklubbar. Med ett drygt sekel i bagaget har många tränare hunnit sätta sin prägel på verksamheten. Våra nuvarande huvudtränare är dock inga importer utan själva formade i klubbens egen akademi. Martin Roth Kronwall och Henrik Lundegard började med barngrupper redan 2005 och tog gradvis över allt större del av klubbens verksamhet. Sedan 2012 är båda heltidsanställda som huvudtränare och har genom åren utvecklat GFKs utbildningsprogram väsentligt. En av de bärande idéerna är att man vill få så många fäktare som möjligt att fortsätta med sitt idrottande så länge som möjligt. Kombinationen av elitidrott och motions- och barnidrott gör att föreningen fungerar så bra som den gör idag. 


Agnieszka Molska Jakobson
2021-06-23 12:33

Agnieszka hitta till fäktningen som 12-åring. Hon började träna florett i två år i en liten klubb i Warszawa, RKS Marimont. I samband med att damvärja växte i popularitet bytte samtliga klubben tjejer vapen. Agnieszka visade sig vara duktig på värja och har tagit flera medaljer i både lokala och nationella mästerskap i Polen.

Efter en åtta år lång karriär som satsande fäktare, flyttade Agnieszka till Sverige. Hon är utbildad lärare, men har framförallt arbetat som projektledare i Sverige. Efter ett längre upphåll hittade Agnieszka tillbaka till fäktningen och till GFK under 2020 och har sedan dess varit med och drivit träningarna i Motionsgruppen.  

Klubbens ene huvudtränare - Martin Roth Kronwall
2020-03-19 08:27
Martin Roth Kronwall
Martin har arbetat som tränare i klubben sedan 2005. Han var själv tävlingsfäktare och erövrade under sin karriär såväl SM-guld som framskjutna placeringar på världscupen. 
Som tränare har Martin länge arbetat med landslaget, och var i flera år förbundskapten för både herr- och damlandslaget. 

Bland fäktare som Martin arbetat/arbetar mycket individuellt med kan nämnas Malte Westesson (SM-guld, flerfaldig ECC-medaljör) och Simon Rizell (flerfaldig svensk mästare).

Martin är i grunden utbildad gymnasielärare, och har tidigare arbetat som rektor. Detta är erfarenheter och kunskaper han på ett mycket beundransvärt sätt inkluderat i framtagandet av klubbens utbildningsprogram.

Klubbens andre huvudtränare - Henrik Lundegard
2020-03-19 08:26
Henrik Lundegard
Precis som Martin är Henrik fostrad i klubben. Även han har som fäktare flerfaldiga SM-guld, och har varit aktiv som tränare i någon form på klubben sedan 2005. Han har tidigare varit förbundskapten för både herr- och damlandslaget, och är under säsongen 2019-2020 förbundskapten för herrfloretten, U20- och U17-landslaget.

Henrik har lektionerat med fäktare som tagit medaljer på ECC i både florett och värja, något ingen annan tränare i landet lyckats med. 
Ungdomstränare och hjälptränare – Linn Löfmark
2020-03-19 08:25
Linn Löfmark
Vår ungdomstränare är också landslagsfäktare. Linn Löfmark började fäkta i Karlskrona, men flyttade redan som 16-åring till Göteborg för att satsa på fäktningen. Hon vann SM-guld så sent som 2019, och utbildar sig vid sidan om fäktningen till speciallärare.

Linn har sedan tre år tillbaka skött undervisningen i våra fäktskolor, vår yngsta fortsättningsgrupp och vår nybörjarkurs för vuxna. Här gör hon en mycket uppskattad insats.
Fystränare – Stina Albihn
2020-03-19 08:23
Stina Albihn
Stina Albihn har jobbat med klubben sedan 2013. Hon är en av landets mest utbildade fystränare och har bl.a. varit fystränare åt brottaren Johan Eurén som år 2012 vann OS-brons i London. Sedan hennes inträde i klubben har våra fäktare inte bara blivit starkare, snabbare och uthålligare, utan också rörligare och skadefria i en mycket högre grad.

Stina jobbar enbart med våra elitfäktare och de äldre ungdomar som tränar och tävlar flitigast.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen