SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Prova på för vuxna
Det är aldrig för sent att börja fäkta. Klubbrekordet vad gäller ålder på en träningsaktiv är inte mindre än 86 år, men generellt är åldrarna väldigt blandade i vuxenkurserna.
GFK har verksamhet för alla åldrar och alla nivåer. Extra roligt är det när vuxna bestämmer sig för att testa på någonting nytt eller för all del väljer att återuppta ett idrottande de ägnade sig åt som barn. 
 
Vi har tre olika kurser/grupper som lämpar sig utmärkt för vuxna nybörjare. 
 
  • 3-veckors nybörjarkurs för vuxna. Kursen är en snabb men grundlig introduktion till fäktsporten, där du lär dig hur fäktningen funderar, hur man rör sig, och naturligtvis får fäkta en hel del. Kursen består av 3 tillfällen och hålls i början av varje termin. Härifrån kan man sedan välja att gå ordinarie kurs, hoppa in i vår motionsgrupp, eller ta individuella lektioner.
  • Nybörjarkurs för vuxna. Kursen ges varje termin (sept-dec och jan-maj). Antalet platser i kursen är begränsat så det kan vara bra att anmäla sig i relativt god tid. Tanken med kursen är att man under en termin skall få tillfälle att testa alla de tre grenarna i fäktsporten och på så vis få en grundläggande kunskap om vad fäktning är. Samtidigt tränar man sin fysik på ett allsidigt sätt under ledning av en av våra duktiga tränare. Det är inte ovanligt att föräldrar till barn i vår fäktskola väljer att testa på barnens idrott genom att gå den här kursen. 
  • Motionsgruppen. I den här gruppen är träningen betydligt friare. Vi har en gemensam och tränarledd uppvärmning följt av lite teknik/taktik. Huvuddelen av passet består sedan av fri sparring där man möter sina träningskompisar i matcher av valfri längd och intensitet. 
Om man som vuxen (d.v.s. från 15 år och uppåt) vill testa på fäktning är alla dessa grupper utmärkta att börja i, men om man inte vill binda upp sig på en hel termin kan man också komma till klubben på en prova-på-lektion. 
 
  • Prova-på-lektion. En lektion tar ca en timme och kostar 450 kr. Tillsammans med en av våra tränare går man igenom vad fäktning är och vilka olika grenar som finns inom sporten. Vi lär oss därefter hur man värmer upp inför en fäktlektion och i slutet tar vi på oss fäktutrustningen och lär oss de första grunderna i hur man fäktar. Många väljer att köpa ett lektionspaket, bestående av 3 lektioner. När man kommer till sin andra lektion vill vi att man kommer i god tid så att man hinner göra den uppvärmning man lärde sig vid sitt första besök. Själva fäktlektionerna pågår sedan i  30 minuter. När man kommer till en prova-på-lektion behöver man ta med sig träningsbyxor/shorts, t-shirt och ett par gymnastikskor för inomhusbruk. Det kan också vara bra att ha med sig en vattenflaska. 
 
Man bokar sin kurs, prova-på-lektion eller sitt lektionspaket via mail info@goteborgsfk.se eller via telefon 031-140910 (bäst mellan 13.00-20.30)
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen