SM för seniorer och veteraner i Göteborg 22-23 april 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Nybörjarkurs för vuxna, 10 veckor
Första fäktpasset i Vuxenkursen. Alla är lite nervösa, men redan till sparringpass nummer två börjar man se lite mer rutin.
Vad är GFKs Vuxenkurs? 
Kursen för vuxna nybörjare och studenter ges varje termin (sept-dec och jan-maj). Antalet platser i kursen är begränsat så det kan vara bra att anmäla sig i relativt god tid. Tanken med kursen är att man under en termin skall få tillfälle att testa alla de tre grenarna i fäktsporten och på så vis få en grundläggande kunskap om vad fäktning är. Samtidigt tränar man sin fysik på ett allsidigt sätt under ledning av en av våra duktiga tränare. Det är inte ovanligt att föräldrar till barn i vår fäktskola väljer att testa på barnens idrott genom att gå den här kursen. 
 
Tillfällen per termin
10 tillfällen per termin. Man tränar en gång i veckan, 75 minuter per vecka. 
 
Förkunskaper
För att börja vår nybörjarkurs 10 veckor rekommenderar vi att du först går vår Vuxenkurs 3 veckor. Detta för att du skall lära dig grunderna i fäkning. Bokar du bägge samtidigt får du samtidigt rabatt på 10-veckorskursen. 
 
Utrustning
All utrustning ingår i kursavgiften och det enda man behöver ta med sig själv är träningsbyxor, t-shirt och gymnastikskor. 
 
Ålder
Från 15 år och äldre. 
 
Avgifter
1750 kr per termin i kursavgift , studenter 1250 kr
Har du gått tre-veckors kursen innan, så är kursavgiften 1250 kr
500 kr per år i medlemsavgift. Om man börjar på höstterminen betalar man en halv medlemsavgift, d.v.s. 250 kr. 
 
Träningstider
Måndagar kl 20:00-21:15
Start vecka 39
 
Anmälan måste göras före kursstarten i september/januari. Man anmäler sig HÄR