SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Prova På för barn/ungdom
På GFK kan man hitta nya kompisar även om man vill utmana dem på duell. Eller kanske just för att man gör exakt det. Dueller är nämligen rätt roligt.

På GFK har vi en nybörjarverksamhet för barn i åldern 7-11 år som kallas Fäktskolan. För yngre barn har vi Föräldrafäktningen där förälder och barn tränar tillsammans, detta gäller barn i åldern 5-6 år.

 

Vi har också träningsgrupper för ungdomar i åldern 12-15 år. 

Innan man börjar träna i Fäktskolan eller i någon av våra Fortsättningsgrupper rekommenderar vi att man besöker oss på klubben tillsammans med en förälder och tar en s.k. prova-på-lektion. 

En sådan lektion tar ca en timme och kostar 350 kr. Tillsammans med en av våra tränare går man igenom vad fäktning är och vilka olika grenar som finns inom sporten. Vi lär oss därefter hur man värmer upp inför en fäktlektion och i slutet tar vi på oss fäktutrustningen och lär oss de första grunderna i hur man fäktar. 
 
Under en prova-på-lektion får både barn och föräldrar en chans att se hur klubben ser ut och fungerar. De flesta föräldrar vet naturligtvis ganska lite om fäktning sedan tidigare och det är därför bra om man passar på att ta lite bilder och filmer under barnets första lektion så att man kan titta på vad man gjorde när man kommit hem. 
 
Många väljer att köpa ett lektionspaket som består av 3 lektioner och kostar 900 kr för barn/unga upp till 15 år. När man kommer till sin andra lektion vill vi att man kommer i god tid så att man hinner göra den uppvärmning man lärde sig vid sitt första besök. Själva fäktlektionerna pågår sedan i  30 minuter. 
 
När man kommer till en prova-på-lektion behöver man ta med sig träningsbyxor/shorts, t-shirt och ett par gymnastikskor för inomhusbruk. Det kan också vara bra att ha med sig en vattenflaska. 
 
När man tagit sin första lektion eller gått igenom sitt lektionspaket är man väl förberedd att hoppa in i en av våra grupper i Fäktskolan utan problem. 
För äldre barn som eventuellt vill börja i en Fortsättningsgrupp är ett lektionspaket obligatoriskt eftersom man då behöver hinna lära sig lite mer om man skall kunna tillgodogöra sig träningen.  
 
För barn som är lite yngre och kanske ännu för små att börja i Fäktskolan kan en prova-på-lektion eller ett lektionspaket vara ett bra sätt att hålla intresset för fäktning levande tills dess att man har åldern inne att börja träna mer. 
 
Man bokar sin prova-på-lektion eller sitt lektionspaket via mail info@goteborgsfk.se eller via telefon 031-140910 (bäst mellan 13.00-20.30).
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen