SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Elit
GFK har utbildat Olympiska fäktare i över 100 år. Vi jobbar långsiktigt och målmedvetet. Vi har vunnit OS-silver, VM-silver och världscupsegrar. OS-guldet hägrar. Vi kan ALLTID bli bättre.

Göteborgs Fäktklubb har länge varit - och ÄR även idag - en klubb där landslagsfäktare tränar, och där fäktare utvecklas från tävlingsfäktare på ungdomsnivå till landslagsfäktare på internationell världscupnivå. 


Våra utbildningsprogram syftar till att möjliggöra för alla som vill att kunna välja en satsning på ett hållbart och långsiktigt elitidrottande. Skall man lyckas skapa en sådan miljö är det otroligt viktigt även med de fäktare som väljer att dra ner på ambitionsnivån men som tycker om att idrotta i allmänhet. Blandningen av kompetenta fäktare med ambitionen att ha kul  och stenhårt satsande elitfäktare är det som i långa loppet gör miljön rolig för båda dessa grupper. De förutsätter i viss mån varandra. Inom en del idrotter kan dessa två grupper ses som varandras motsatser. Hos oss är de båda en förutsättning för att respektive grupp skall kunna ha kul och samtidigt utvecklas mot sina respektive mål. 
 
Säsongen 2021/2022 har vi fem stycken seniorlandslagsfäktare på klubben. I flikarna här ovanför kan du läsa lite om var och en av dem.
På klubben tränar även åtskilliga fäktare som befinner sig i toppen av de nationella rankinglistorna för yngre tävlingsfäktare. Tillsammans bildar de en unik och utvecklande miljö. 
Nu öppnar NIU - Fäktning i Göteborg
2020-10-12 18:27

Under höstterminen 2021 startar NIU - Fäktning i Göteborg.

Det betyder att ni som under detta läsår går i årskurs 9 har möjlighet att söka till någon av de två NIU-gymnasierna i Göteborg;

som båda har en lång och bred erfarenhet av elitidrott på gymnasienivå. Som elev på dessa gymnasier har du möjlighet att träna vid tre tillfällen à 2 timmar per vecka under skoltid. Utbildningen är ett samarbete mellan de två skolorna, Svenska Fäktförbundet och Göteborgs Fäktklubb.  

Elever har tillgång till gym både på skolan och i GFKs lokaler. GFK har också en av Sveriges största fäktsalar med särskilt rum för videoanalys, studierum, matsal och loungeutrymmen. På skolorna har du också tillgång till särskilda studiemiljöer som enbart används av elitidrottselever. 

Träningen leds av Henrik Lundegard och Martin Roth Kronwall, båda med lång tränarerfarenhet och flera år som förbundskaptener för Svenska Fäktförbundet. Henrik och Martin har utvecklat GFK’s fäktutbildning sedan 2005. Under åren 2007 – 2017 vann deras program priset som Bästa klubb tio gånger av elva möjliga under Ungdoms-SM. 

Henrik och Martin har utbildat och tränat ett stort antal svenska mästare och medaljörer på internationella europa- och världscupstävlingar. 

Det är roligt att det nu finns ytterligare två NIU-gymnasier som har fäktning på sitt program. 

Här hittar du övriga NIU - Fäktning i Sverige

 
GFK startar Elitidrottsgymnasium (NIU) HT2021
2020-04-20 22:32
Från och med höstterminen 2021 kommer GFK att kunna erbjuda fäktande gymnasieelever att börja på Elitidrottsgymnasiet NIU-Fäktning på två av Göteborgs gymnasieskolor: Bernadottegymnasiet och Katrinelundsgymnasiet. Det handlar alltså om fäktare födda 2005 eller senare som kommer att kunna söka till dessa skolor. 
Mer information kommer senare under året, men om man är nyfiken är det bara att prata med någon av GFKs huvudtränare Martin Roth Kronwall eller Henrik Lundegard. 
Landslagsfäktare säsongen 2019-2020
2020-03-23 16:52
Säsongen 2019/2020 har vi sex stycken seniorlandslagsfäktare på klubben. I flikarna här ovanför kan du läsa lite om dem.

Damlandslaget, florett:
Ester Schreiber - moderklubb GFK
Miriam Schreiber - moderklubb GFK
Linn Löfmark - moderklubb FK Chapman, Karlskrona

Herrlandslaget, florett:
Malte Westesson - moderklubb GFK
Eimer Ahlstedt - moderklubb GFK
Sebastian Persson - moderklubb FK Aramis, Helsingborg
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen