SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Göteborgs Fäktklubb - 100-åringen som aldrig försvann

Göteborgs Fäktklubb är en av Sveriges äldsta och mest framgångsrika fäktklubbar genom tiderna. Klubben bildades redan 1911, och har genom åren vunnit medaljer på OS, VM, EM, Europacupen för klubblag, världscupen och Ungdoms-VM, och har naturligtvis hunnit erövra mängder av SM-guld genom åren.

 
Idag är vi en av Sveriges absolut största fäktklubbar. Hos oss tränar allt ifrån landslagsfäktare till rena nybörjare - helt oavsett ålder. Idag är i stort sett hela damlandslaget i florett och stora delar av herrlandslaget baserade hos oss. 
 
Några av de största prestationer som klubbens fäktare stått för genom tiderna är Björne Väggös OS-silver 1984, Emma Samuelssons VM-silver 2015 och Kerstins Palm JVM-guld 1966.
 
Idag har vi en bred verksamhet med en lokal som vi disponerar dygnet runt. Här har vi tillgång till eget gym, eget kök, eget studierum och fräscha omklädningsrum. Föreningen har två av landets mest rutinerade tränare som heltidsanställda. Dessutom är vi stolta över att ha en väldigt jämlik fördelning mellan herrar och damer i vår elitsektion.

Om du är intresserad av idrottshistoria, eller mer konkret intresserad av vår klubb, kan du köpa boken "Göteborgs Fäktklubb 100 år", skriven av Lars Fuxén i samband med att klubben fyllde 100 år, 2011.  
 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen