Gratis prova-på-lektioner 14-28 augusti 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Nybörjarkurs ungdom
2023-06-18 19:50

Vad är Nybörjarkurs ungdom?

Nybörjarkursen är grundkursen i fäktning. Här lär vi oss fäktningens grunder och regler. Mycket fokus ligger också på motorik och rörelse. Ofta tränar ungdomarna 1-2 terminer innan de flyttar vidare till en mer avancerad träningsgrupp. Här finns möjligheten att delta i vår lokala tävlingsserie Silverfloretten. 

 

Tillfällen per termin

En normal termin i Fäktskolan pågår i 14-15 veckor, med ett träningstillfälle per vecka á 60 minuter. 

 

Krav

Betald kurs- och medlemsavgift. Fäktaren ansvarar själv för att ha med sig långa träningsbyxor, t-shirt, gymnastikskor för inomhusbruk och en namnad vattenflaska.

 

Utrustning

Hyran för fäktutrustningen ingår i kursavgiften. 

 

Ålder

Ca 11-14 år. 

 

Avgifter

1750 kr per termin (kursavgift)

500 kr per år (medlemsavgift) 

Om man börjar på hösten betalar man en halv medlemsavgift. 

 

Övrigt

Observera att man bara kan anmäla sig till Nybörjarkurs Ungdom inför en en terminsstart. Om man vill börja träna fäktning under en pågående termin eller t.ex. mitt i sommaren börjar man genom att köpa ett lektionspaket eller en enskild privatlektion. När man gått igenom ett lektionspaket kan man utan problem hoppa in i en pågående Fäktskola. 

 

Tid

Söndagar kl 15:45-16:45

 

 

Anmälan

Anmälan görs via HÄR via vårt Sportadminsystem.