SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Silverfloretten - en nybörjartävling med över 60 år på nacken

Silverfloretten har sedan 1950-talet varit en första tävlingsserie för fäktande barn i Västsverige. Det kostar ingenting att vara med, och alla får pris. Tävlingen genomförs 6-7 gånger per år, där slutsegraren vinner just en Silverflorett. De flesta deltävlingarna går av stapeln i GFKs lokaler, men även FK Athos i Trollhättan är med och arrangerar.

 
Tävlingen startades av Göteborgs dåvarande huvudtränare, Elof Gustafsson. För Elof var det viktigt att alla blev sedda, och att ett korrekt uppförande var minst lika viktigt som att vinna guldmedaljen. Därför delas fäktarna in i så jämna grupper som möjligt på ca 6-7 fäktare. Inom gruppen möter alla varandra, och domaren utser en fäktare som vinner det åtråvärda Stilpriset. Stilpriset är alltså ett subjektivt pris, det kan handla om att uppträda sportsligt, ha en snygg fäktstil, eller helt enkelt ett glatt humör.
 
Silverfloretten rekommenderas varmt som ett extra utbildningstillfälle för den som fäktar i våra fäktskolor, eller i Grön och Blå grupp.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen