Framflyttat: Junior-SM i Göteborg 21-22 mars 2020
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Göteborgs Fäktklubb
est. 1911

Bli medlem i Göteborgs Fäktklubb
BLI MEDLEM
Prova På för studenter
GFK har verksamhet för alla åldrar och alla nivåer. Eftersom Göteborg är en av landets största universitetsstäder vill vi naturligtvis erbjuda alla nyfikna studenter att testa en nygammal idrott som ett sätt att dels träna och motionera på ett kul sätt och samtidigt få möjlighet att lära känna nya människor. 

Vi har två olika kurser/grupper som lämpar sig utmärkt för vuxna nybörjare/studenter. 

  • Nybörjarkurs för vuxna. Kursen ges varje termin (sept-dec och jan-maj). Antalet platser i kursen är begränsat så det kan vara bra att anmäla sig i relativt god tid. Tanken med kursen är att man under en termin skall få tillfälle att testa alla de tre grenarna i fäktsporten och på så vis få en grundläggande kunskap om vad fäktning är. Samtidigt tränar man sin fysik på ett allsidigt sätt under ledning av en av våra duktiga tränare. 
  • Motionsgruppen. I den här gruppen är träningen betydligt friare. Vi har en gemensam och tränarledd uppvärmning följt av lite teknik/taktik. Huvuddelen av passet består sedan av fri sparring där man möter sina träningskompisar i matcher av valfri längd och intensitet. 
Om man som vuxen (d.v.s. från 15 år och uppåt) vill testa på fäktning är båda dessa grupper utmärkta att börja i, men om man inte vill binda upp sig på en hel termin kan man också komma till klubben på en prova-på-lektion. 

  • Prova-på-lektion. En lektion tar ca en timme och kostar 250 kr. Tillsammans med en av våra tränare går man igenom vad fäktning är och vilka olika grenar som finns inom sporten. Vi lär oss därefter hur man värmer upp inför en fäktlektion och i slutet tar vi på oss fäktutrustningen och lär oss de första grunderna i hur man fäktar. Många väljer att köpa ett lektionspaket. Då får man 6 lektioner till priset av 5. När man kommer till sin andra lektion vill vi att man kommer i god tid så att man hinner göra den uppvärmning man lärde sig vid sitt första besök. Själva fäktlektionerna pågår sedan i  30 minuter. När man kommer till en prova-på-lektion behöver man ta med sig träningsbyxor/shorts, t-shirt och ett par gymnastikskor för inomhusbruk. Det kan också vara bra att ha med sig en vattenflaska. 

Man bokar sin prova-på-lektion eller sitt lektionspaket HÄR
BLI MEDLEM
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen